A MOME, a Hungexpo és a Bútorszövetség szervezésében útjára indult a "Download Design"

A Download Design projekt a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Bútorszövetség és a Hungexpo közös együttműködésén alapuló program.

Az összefogás célja, hogy a nagyközönség a kortárs open source megoldások szellemében olyan ingyenesen letölthető design bútor gyártmányrajzokhoz / kiviteli tervekhez jusson, amelyek magyar asztalosipari körülmények között könnyen kivitelezhetők és megfizethetők. A központi gondolat az induláskor „Az első otthonom” téma volt, ahol a MOME bútortervezést tanuló diákjainak háromféle bútort kellett terveznie. A diákok konzultációs partnerei és a kiállításon látható bútorok kivitelezői önként jelentkező magyar asztalosipari cégek. A zsűrizés február végén megtörtént, a szakmai bíráló bizottság 11 diák 14 munkáját találta gyártásra alkalmasnak. A kivitelezéshez szükséges gyártmányrajzok 2015. április 15-től awww.downloaddesign.hu honlapról tölthetők le.  Április 15-én, a délután folyamán  a Construma - OtthonDesign kiállítás szakmai konferenciájának keretén belül megismerkedhetnek az érdeklődők a Download Design projekttel, az open sourse szellemiségével, illetve a legjobb munkákkal.
A Bútorszövetség ingyenes belépési lehetőséget biztosít a konferenciára érkezőknek, mellyel aznapra a  Construma kiállítás is szabadon látogatható. A kiállítás zárása után a bútorokat jótékony célra ajánljuk fel.

Kiállítás: 2015. április 15-19., OtthonDesign kiállítás (4. otthonteremtési szakkiállítás, Hungexpo, 60 m²-es stand, G pavilon)

Szakmai nap, konferencia: 2015. április 15. 15:00-18:00-ig (4 előadás; Hungexpo, G pavilon konferenciaterem)

« vissza

VIA Group International 1016 Budapest, Krisztina Krt. 99. +36 30 914 1569 via@viagroup.hu